Ilotulitusilta heitti PSG:n ja Dortmundin välieriin

17.04.2024 00:09

Mestarien liiga

PSG ja Borussia Dortmund etenivät Mestarien liigan välieriin värikkään ilotulitusillan päätteeksi tiistaina.

PSG lähti Barcelona-otteluun Camp Nouelle hävittyään ensimmäisen osaottelun Pariisissa 2-3. Tilanne synkkeni entisestään, kun Raphinha vei isännät 1-0-johtoon 12 minuutin pelin jälkeen.

Ottelu sai dramaattisen käänteen 25 minuutin pelin jälkeen, kun Barcelonan Ronald Araujo otti tyhmän punaisen. PSG ei muuta tarvinnut. Ousmane Dembele tasoitti ensimmäisen jakson lopulla ensin 1-1:een ja Vitinhan ja Kylian Mbappe käänsivät toisen jakson alussa yhteismaalit uuteen asentoon kahdella nopealla maalilla.

Lopullinen niitti tuli 88. minuutilla Mbappén iskettyä illan toisen maalinsa. Näin PSG eteni jatkoon yhteismaalein 6-4.

Borussia Dortmundin ja Atletico Madridin ottelu oli yhtä värikäs. Dortmund lähti kotikentällään kääntämään avausottelun 1-2-tappiotilannetta edukseen. Ottelu eteni Dortmundin kannalta oikean suuntaan, kun Julian Brandt ja Ian Maatsen veivät isännät avausjaksolla 2-0-johtoon.

Toisen jakson alussa oli Atleticon vuoro pyörittää onnenpyörää. Matts Hummelsin oma maali ja Angel Correran maali tasoittivat ottelun 2-2:een ja Atletico johti otteluparia 4-3.

Dortmund ei kuitenkaan taipunut. Niclas Fullkrug tasoitti ensin yhteismaalit 4-4:ään 71 minuutin kohdalla ja kolme minuuttia myöhemmin Marcel Sabitzer räjäytti kotiyleisön täyteen huutoon iskemällä isännille illan neljännen maalin. Näin Dortmund meni jatkoon yhteismaalein 5-4.

PSG ja Borussia Dortmund kohtaavat toisensa välierissä. Toinen välieräpari ratkeaa keskiviikkona, kun Manchester City kohtaa kotikentällään Real Madridin ja Bayern München Allianz Arenalla Arsenalin. Manchester City-Real Madrid on 3-3-tasatilanteessa ja Bayern-Arsenal 2-2-tilanteessa.