Ilveksen kausi paketissa – KalPa välieriin

29.03.2024 20:59

Liiga

Jääkiekon Liigan kuuma puolivälieräsarja Ilveksen ja KalPan kesken jatkui perjantaina Tampereella. Ilves oli pakkovoiton edessä, mutta runkosarjan kakkonen ei löytänyt aseita KalPan pysäyttämiseen. Tupsukorvat putosivat lomille ja KalPa jatkaa välieriin. Kärsivällisempi KalPa vei puolivälieräsarjan Ilvestä vastaan lukemin 4–1. Se hävisi sarjassa vain kolmannen ottelun, joka pelattiin vieraissa Tampereella, mutta kolme ensimmäistä ottelua ratkottiin jatkoerissä. Aiemmin KalPa voitti jo sääliplejareissa Sportin 2–0.

Perjantain ratkaisupelin KalPa voitti maalein 4–2 (2–1,2–1,0–0). Ketjujaan uudelleen järjestellyt Ilves teki ottelun avausmaalin. Petr Kodytek onnistui pudotuspelien ensimmäisessä maalissaan ottelun toisella minuutilla ja osuma antoi hetkeksi puhtia isännille. KalPa ponnisti kuitenkin tasoihin muutaman minuutin päästä, kun Jaakko Lantta onnistui. Heti perään Oliver Kapanen vei kuopiolaiset 2–1-johtoon ylivoimalla. Kapanen kävi hetki sen jälkeen huuli verisenä pukukopissa parsittavana, koska Kodytekin maila osui häntä päin näköä. Kodytekille se toi 2+2-jäähyn. Kapanen pystyi myöhemmin jatkamaan peliä.

Toisen erän alussa Ilves löi jälleen painetta KalPan maalilla ja lopulta Ville Meskanen onnistui 2–2-tasoituksessa. Erän puolivälissä KalPa otti kuitenkin jälleen ohjat. Jaakko Rissanen teki ensin 3–2-maalin ja reilun minuutin päästä Lantta vei KalPan 4–2-johtoon illan toisellaan. Kolmas erä oli maaliton.

”Tyhjä fiilis, mutta pirun hyvä. Hyvin tehtiin hommia ja mielestämme ansaitsimme tämän. Monta peliä meni jatkoeriin, joten sarja oli tasainen. Alivoimapelaaminen onnistui meillä. Tulimme sarjassa monta kertaa takaa ohi. Hyvä momentum nyt menossa ja sitä ruokitaan”, KalPan valmentaja Petri Karjalainen sanoi MTV Urheilun haastattelussa.