TILANNEHUONE

Ilves hankki kanadalaishyökkääjän pätkäpestillä

12.06.2023 19:30

Ilves hankki kanadalaishyökkääjän pätkäpestillä

Jérémy Grégoire siirtyy Ilvekseen Viennan joukkueesta.©AOP

Liiga

Liigan Ilves on tehnyt lokakuun loppuun kestävän määräaikaisen pelaajasopimuksen  kanadalaishyökkääjä Jérémy Grégoiren, 27, kanssa. Sopimuskauden loppuessa tilanne arvioidaan loppukauden osalta.

Grégoire saapuu Suomeen ICEHL:n Vienna Capitalsin joukkueessa, jossa pelasi viime kaudella. Se oli hyökkääjän ensimmäinen kausi Euroopan kaukaloissa.

Pelaaja viimeisteli itävaltalaisjoukkueessa 39 runkosarjaottelussa tehopisteet 14+21 ja 11 playoffs-ottelussa 3+4.

Pohjois-Amerikassa Grégoire on pelannut ammattilaisena seitsemän kautta, joiden aikana hän iski AHL:ssä 383 runkosarjaottelussa pisteet 55+57=112. Grégoire on NHL-seura Montréal Canadiensin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2013.

”Jérémy Grégoire tuo joukkueeseemme ominaisuuksia, jotka tekevät siitä vahvemman ja paremman. Hänen kilpailullisuutensa ja urheilullisuutensa ovat arvoja, joita haluamme nähdä pelaajiltamme. Laadukkaan peruspelaamisen ohella odotamme Jérémyltä vahvaa panosta alivoimapelaamiseemme ja johtajuutta pukukoppiin sekä pelin ratkaisuhetkille. Hän on energinen, aggressiivinen ja kamppailuhalukas hyökkääjä sekä vahva rightin puolen aloittaja, joka laittaa joka ilta kaiken peliin joukkueensa edun puolesta”, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kertoo seuran haastattelussa.

”On todella hienoa, että Jérémy haluaa tulla Ilvekseen määräaikaisellakin sopimuksella. Kertoo paljon pelaajan luonteesta, että hän on valmis kilpailemaan pelipaikastaan ja ansaitsemaan mahdollisen loppukauden sopimuksensa näyttöjensä kautta.”