TILANNEHUONE

Ilves hankki puolustajan Pohjois-Amerikasta

22.10.2023 20:57

Liiga

Ilves on hankkinut puolustukseensa yhdysvaltalaisen Adam Clendeningin, 30. Pelaajan sopimus kattaa loppukauden. Pesti Ilveksessä on Clendeningin uran ensimmäinen Euroopassa. Häntä odotetaan Ilveksen mukaan maanantaina.

Clendening on pelannut urallaan runsaasti AHL:ää ja myös NHL:ää. Hän on edustanut yhteensä seitsemää eri NHL-joukkuetta. Hänen pisteensä pelaamissaan 90 NHL-runkosarjan ottelussa on 4+20 ja seitsemässä pudotuspelissä 0+1. AHL:ssä hän on tahkonnut 521 runkosarjan ottelua ja 42 playoffs-peliä.

Hän on Chicago Blackhawksin toisen kierroksen varaus kesältä 2011. Maajoukkueessa Clendening on ollut voittamassa MM-pronssia 2021 ja alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuosina 2009 ja 2010.

”Adam Clendening on luonut pitkän uran Pohjois-Amerikassa. Hän oli New York Rangersissa koeajalla ja tavoitteli NHL-sopimusta täksi kaudeksi. Meillä on ollut suunnitelma yhden puolustajan hankkimiseksi, ja Adamin NHL-koeajan päätyttyä ilman sopimusta pääsimme työstää hänen siirtoaan Ilvekseen” urheilujohtaja Timo Koskela valottaa tiedotteessa.