TILANNEHUONE

Ilves hankki tutun puolustajan Tshekistä

24.04.2024 13:18

Liiga

Jääkiekon Liigan Ilves tiedottaa hankkineensa kokoonpanoonsa puolustaja Daniel Gazdan, 26. Tshekkipelaaja palaa Ilvekseen. Hän pelasi joukkueessa myös toissa keväänä. Gazdan sopimus kestää ensi kauden.

Kuluneen kauden Gazda pelasi kotimaansa Extraligassa HC Kometa Brnon joukkueessa. Pelaamissaan 52 runkosarjaottelussa hän teki tehopisteet 17+13. Gazda voitti liigan puolustajien maalipörssin ja ylivoimamaalitilaston sekä oli puolustajien pistepörssissä yhdeksäs. Kuudessa playoffs-ottelussa hän teki yhden maalin. Kaudella 2021-22 hän Extraligan puolustajien maalipörssin, vaikka siirtyi runkosarjan lopulla Ilvekseen.

”Gazda on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on loistava laukaus, jota hän ei epäröi käyttää. Kuluneella kaudella hän oli vakuuttava Extraligassa ja nousi myös takaisin A-maajoukkueeseen”, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela toteaa seuran tiedotteessa.

”Daniel on todella motivoitunut palaamaan Ilvekseen. Tunnemme hänet persoonana ja tiedämme huipputyypiksi. Viimeksi Ilveksessä pelatessaankin olisimme halunneet pitää Danielin täällä, mutta hänellä oli jo voimassa oleva sopimus kotimaahansa. Uskomme seurana pystyvämme tarjoamaan hänelle mahdollisuuden sekä sopivat haasteet kehittyä ja nousta jälleen seuraavalle tasolle pelaajana.”