TILANNEHUONE

Ilves teki pelaajasopimuksia – Suomi ja Kontiola jatkavat

11.03.2022 16:37

Ilves teki pelaajasopimuksia – Suomi ja Kontiola jatkavat

Kapteeni Eemeli Suomi pelaa Ilveksessä ensi kaudellakin.@AOP

Liiga

Jääkiekon Liigaa johtava Ilves kertoi perjantaina solmineensa monen pelaajansa kanssa jatkosopimuksia. Seura tiedottaa ylpeänä, että myös kapteeni Eemeli Suomi, 26, jatkaa Ilves-paidassa. Hän on pelannut joukkueessa kohta jo seitsemän kautta. Tällä kaudella Suomi on ollut Liigan kolmanneksi paras pistemies ja Ilveksen tehokkain pelaaja. 48 ottelussa tehot ovat 18+28=46.

”Eemeli Suomi on kiistaton tähtipelaaja Liigassa. Hyvin harvalla pelaajalla on vastaavaa merkitystä koko seuran toimintaan kuin Eemelillä on Ilveksessä. Hän on pelaaja, jota kohtaan seuralla on kovimmat vaatimukset ja odotukset, mutta samalla olemme hänen suurin tukijansa. Liigasta ei löydy pelaajaa, johon hänet vaihtaisimme”, urheilujohtaja Timo Koskela sanoo.

Ilveksessä jatkaa myös tshekkiläinen maalivahti Marek Langhamer, ruotsalaispuolustaja Simon Johansson, hyökkääjäkonkari Petri Kontiola ja unkarilainen hyökkääjä Balázs Sebok, sekä valmentaja Pasi Saarinen. Kaikkien jatkosopimukset kattavat kauden 2022-23.

Pidemmät jatkosopimukset Ilves teki 20-vuotiaan hyökkääjänsä Matias Mäntykiven kanssa, jonka jatkosopimus kestää kevääseen 2024 saakka, sekä 23-vuotiaan hyökkääjän Miro Nallin kanssa, joka pysyy myös 2024 kevääseen asti Ilveksen paidassa. Puolustaja Karri Ahon, 19, uusi jatkosopimus on laatuaan 1+1. Seuran oma kasvatti on pelannut tällä kaudella Liigassa seitsemän ottelua.