TILANNEHUONE

Ilves lainaa puolustajan Ruotsista

18.01.2023 19:37

Ilves lainaa puolustajan Ruotsista

Ilves saa vahvistusta puolustukseensa Ruotsista.©AOP

Liiga

Jääkiekon Liigan Ilveksen kanadalaispuolustaja Kevin Czuczman, 32, loukkaantui HIFK – Ilves -ottelussa toissa viikolla ja pelaajan kausi on ohi. Ilves lainaa puolustukseensa ruotsalaisseura HV71:stä Filip Westerlundin, 23. Puolustajan sopimus kestää loppukauden.

Westerlund on urallaan edustanut muun muassa Frölundaa, Timråta, sekä HV71:stä. Yhteensä pelattuna on 143 runkosarjaottelua tehopisteillä 6+10=16. Frölundassa Westerlund oli mukana voittamassa CHL:n mestaruutta kaudella 2016-17 ja Timråssa tuli HockeyAllsvenskanin mestaruus kaudella 2020–2021. Hän oli siis mukana nostamassa seuraa Ruotsin pääsarjaan. Westerlund on myös pelannut Ruotsin nuorten maajoukkueissa. Hän on NHL:n Arizona Coyotesin toisen kierroksen varaus vuoden 2017 draftissa.

”23-vuotiaaksi pelaajaksi Filip Westerlund on kokenut paljon. Hän on pelannut useammalla kaudella sekä SHL- että CHL-pelejä ja kulkenut myös Ruotsin nuorisomaajoukkuepolun läpi. Monipuolisena ja älykkäänä puolustajana hän pystyy liikuttamaan kiekkoa hyvin ja pelaamaan kokonaisvaltaista peliä”, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela toteaa seurahaastattelussa.

”Filip tulee innoissaan Tampereelle ja pystyy auttamaan joukkuettamme loppukauden aikana.”

Ilvekseltä on sivussa myös puolustaja Dominik Mašín vielä useita viikkoja sivussa

Ilves kohtaa torstaina kotonaan KalPan ja lauantaina on vastassa KooKoo Kouvolassa.