Ilves onnistui jatkoerässä – Suomi ratkaisijana

25.03.2024 21:18

Liiga

Ilves ja KalPa pelasivat jääkiekon SM-liigan kolmannen puolivälieräottelunsa maanantaina Tampereella. Ennen ottelua KalPa johti sarjaa suvereenisti kahdella voitollaan. Ottelu venyi jälleen jatkoerään, mutta tällä kertaa Ilves onnistui ja kavensi sarjan kotihallissaan 1–2:een tuloksella 3–2. Ratkaisijaksi nousi seuraikoni Eemeli Suomi.

Ensimmäinen erä eteni pitkään tasaisella meiningillä. Ilves otti lopulta 1–0-johtoaseman avauserän toiseksi viimeisellä minuutilla Joona Ikosen maalilla. Toisessa erässä jatkettiin edellisen erän linjalla. Ilveksen yskinyt ylivoima, ei ohittanut KalPan puolustusta vieläkään, vaikka mahdollisuuksia tarjoutui erässä kolme. Lopulta erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla KalPan Saku Salmela tasoitti ottelun yllättävällä laukauksellaan 1–1:een. Osuma on Salmelan toinen Nokia-Arenassa ja pudotuspeleissä.

Kolmannen erän alussa KalPa onnistui ylivoimalla, kun kapteeni Tuomas Kiiskisen vetämä kiekko ohitti Jakub Malekin Ilveksen maalilla. Illan tehomieheksi ruvennut Salmela sai 2–1-johtomaalista tililleen syöttöpinnan. Takaisin Ilveksen kokoonpanoon palanneen Santeri Virtasen 2–2-tasoitus erän puolivälissä toi ottelun loppuun virtaa. Stefanos Lekkas oli ajoittain helteessä KalPan maalilla.

Jatkoerää ehdittiin pelata 3.31, kun Suomi teki ensimmäisen maalinsa kahdeksaan otteluun ja päätti sillä ottelun.

”Tasainen vääntö taas. Kääntyi meille. Piti käydä kuin hyeenat päälle. Riparista pääsin tekemään maalin”, Suomi sanoi MTV Urheilun haastattelussa.