Ilves suli – KalPa nousi vierasvoittoon

21.03.2024 21:46

Liiga

Jääkiekon SM-liigan pudotuspeleissä Ilves ja KalPa aloittivat taistonsa torstaina Tampereella. Ilves hukkasi ylivoimatilaisuuksia ja päästi kahden erän jälkeen johdon lipumaan hyppysistään. Ottelu ratkesi lopulta jatkoerässä haastaja KalPalle 4–3 (1–1, 0–2,2–0,1–0).

Ottelun avausmaalin teki Ilves-lahjakkuus Jani Nyman ensimmäisen erän puolivälissä. Osuma oli Nymanin uran ensimmäinen Liigan pudotuspeleissä ja sitä syötti tähtikaksikko Oula Palve ja Eemeli Suomi. KalPa tuli viiden minuutin sisään tasoihin puolustaja Saku Salmelan uran toisella pudotuspeliosumalla. Maalinteossa auttoi Oliver Kapanen. Tauolle mentiin taasatilanteessa 1–1.

Toiseen erään Ilves tuli vauhdilla. Joukkueen 2–1-johtomaali tuli 24 sekunnin sisään erän alussa Niklas Frimanin mailasta ja Nymanin syötöstä. Pian KalPan ilta synkkeni lisää, kun hyökkääjä Jaakko Lantta lanasi Ilveksen Simon Stranskyn ja lensi siitä pihalle. Ilves sai lahjaksi viisi minuuttia ylivoimaa, mutta ei tehnyt sen aikana lisämaaleja. Erän puolivälin tuntumassa Jeremy Gregoire iski Ilveksen kuitenkin 3–1-johtoon ja se jäi taukolukemaksi.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen KalPa pääsi vauhtiin. Ensin Matyas Kantner kavensi ottelun 2–3:een ylivoimalla. Kolmen minuutin päästä Oliver Kapanen tasoitti ottelun 3–3:een. Loppuerän Ilvestä piti pystyssä maalvahti Jonas Gunnarsson isoilla torjunnoillaan.

Jatkoerään Ilves pääsi ylivoimalla, mutta senkään aikana osumaa ei tullut. Myös KalPa pääsi yv:lle, muttei onnistunut. Ottelun ratkaisi 1. jatkoerän viimeisellä minuutilla Juuso Mäenpää irtiottolla.

Stefanos Lekkas torjui KalPan maalilla 21 kertaa ja Gunnarson pysäytti 30 kiekkoa Ilveksen verkon edessä.