TILANNEHUONE

Imatra teki suoranaisen löydön hätäavuksi

10.05.2022 13:17

Imatra teki suoranaisen löydön hätäavuksi

Aappo "Oikea" Savikoski vahvistaa lainapelaajana Imatraa. @ KeKi

Imatran Pallo-Veikot on lainannut uuden kauden kynnyksellä 19-vuotiaan Aappo Savikosken Kempeleen Kiristä. Sopimus on aluksi viiden ottelun mittainen.

Imatra on kärsinyt kauteen valmistuessaan loukkaantumista. Etenkin Sasu Iivarisen ja Joona Mäkelän tilanne on kauden alkaessa kysymysmerkki. Lisäksi kokenut Toni Laakso ilmoitti viikolla olevansa sivussa määrittelemättömän ajan keskittyessään peliriippuvuutensa hoitamiseen.

Savikoski on pelannut urallaan 11 runkosarjan ottelua Superpesiksessä ja kolme pudotuspeliottelua. Hän on alkujaan Ylivieskan Kuulan kasvatti.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Savikosken hankintaa erinomaisena vetona Imatralta.

”Tässä voisi puhua jopa löydöstä, sillä en olisi uskonut Savikosken tasoisen lupauksen olevan saatavilla. Kempeleessä kuitenkin nähtiin, että Savikosken kehittymisen kannalta hänen on hyvä saada ulkopelikokemusta ja saada sitä nimenomaan Superpesiksessä eikä esimerkiksi Ykköspesiksessä. Tässä mielessä päätös päästää Savikoski lainalle Imatralle on KeKin kannalta järkevä ratkaisu, varsinkin, kun Kempele on turvannut IPV:n kanssa tehdyllä pätkäsopimuksella sen, että Savikoski on mahdollista vetää kauden edetessä takaisin KeKiin, kuten varmaan tulee tapahtumaankin.”

”IPV:lle Savikoski on merkittävä vahvistus. Hän on etukenttäpelaaja, mutta pystyy pelaamaan myös polttolinjassa, jonne Imatran takaiskut ovat erityisesti iskeneet. Sisällä hän on kohtalainen etenijä ja sen lisäksi hänellä on terävä lyönti, jolla on käyttöä myös kotiutustilanteissa. Savikoski on kokonaisuudessaan erittäin lupaava pelaaja ja hänen nimensä on kirjoitettu myös KeKin tulevaisuuteen, vaikka sinne tulisikin miten kovia vahvistuksia tahansa.”

”Imatran kannalta haaste on siinä, että Imatra tarvitsisi mieluusti Savikosken lisäksi yhden tai jopa kaksi muuta vahvistusta, sillä materiaali on kapea. Ja tietenkin Imatran pitää ajatella myös sitä, että sen pitäisi välttää putoamiskarsinnat, joten siinä mielessä olisi tietenkin optimaalista, että Savikoski pelaisi mahdollisimman pitkään”, Arffman sanoo.