TILANNEHUONE

Infantino pitää Qatarin MM-kisoja parhaina koskaan

16.12.2022 13:37

Infantino pitää Qatarin MM-kisoja parhaina koskaan

Gianni Infantino avasi ajatuksiaan lehdistötilaisuudessa.©AOP

Jalkapallon MM2022

Fifan pomo Gianni Infantino kehuu Qatarin MM-kisoja vuolaasti. Kisat ovat hänen mielestään olleet suuri menestys ja parhaat koskaan. Hän muistuttaa, että Fifan tulot lopulta jakautuvat kaikkialle jalkapalloyhteisöön ja tekevät sitä kautta paljon hyvää. Ihmisoikeusasioita hän ei ottanut lehdistöpuheessaan esille.

”MM-kisat ovat olleet uskomaton menestys kaikilla rintamilla”, Infantino hehkutti lehdistötilaisuudessa.

”Tärkeimmät menestystekijät ovat fanit, hyvä käytös, iloinen ilmapiiri ja ihmisten tuominen yhteen. Fanien tutustuminen arabimaailman on ollut erittäin tärkeää meidän kaikkien tulevaisuudelle.”

”Mitä tulee otteluihin, olemme nähneet uskomattomia pelejä, yllätyksiä ja hienoja maaleja. Keskimäärin pelattiin noin 10 minuuttia lisäaikaa per ottelu. Nämä olivat erittäin reilut MM-kisat kentällä. Nyt ei annettu niin usein keltaisia tai punaisia kortteja. Kiitos siitä kuuluu pelaajille ja valmentajille, jotka säilyttivät yleensä malttinsa. Kiitosta pitää tietysti antaa siitä myös erotuomareille.”

Infantino puhui myös Fifan budjetista.

”Voimme vahvistaa tämän nelivuotiskauden tuloksi 7,5 miljardia.”

”Fifan neuvosto hyväksyi tulevan neljän vuoden budjetin, joka on yksitoista miljardia. Siitä lähes 10 miljardia menee suoraan takaisin jalkapalloon”, Infantino vakuutti.

Fifa on miettinyt myös kehityskohteita. Niitä ovat muun muassa naisten seurajoukkueiden MM-kisat ja lisäksi halutaan tarkastella myös muutoksia miesten MM-kisojen formaattiin.