TILANNEHUONE

Inter suosikkina Liigacupin välieriin Hakaa vastaan

11.03.2022 18:08

Inter suosikkina Liigacupin välieriin Hakaa vastaan

Benjamin Källman on iskenyt Liigacupissa neljässä ottelussa viisi maalia. @ AOP

Veikkausliiga

Liigacupin finaalipaikat ratkaistaan viikonloppuna. Ensimmäisessä välierässä lauantaina kohtaavat toisensa Haka ja FC Inter. Ottelu pelataan Pirkkahallissa.

Maanantain toisessa välierässä ovat vastakkain SJK ja FC Honka. Ottelu pelataan SJK:n kotikentällä.

Liigacupin finaali pelataan viikon päästä lauantaina, 19. maaliskuuta. Ottelu pelataan SJK:n ja Hongan ottelun voittajan kotikentällä.

Joel Perovuon analyysi: Haka ja Inter lähtevät Liigacupin toiseen välieräotteluun hyvin erilaisista lähtökohdista.

Haka jatkaa tällä kaudella tutussa Teemu Tainion komennossa, siinä missä Inter on totutellut uuteen aikaan Miguel Graun alaisuudessa.

Haka voitti tasaisen lohkonsa viidellä pisteellä. Se yhtä lukuun ottamatta otteluissa pelillisesti alakynnessä.  Tuo yksi poikkeus ottelu sekavaa FC Lahtea vastaan. Puolivälierässä Haka kaatoi tasaisessa ottelussa jo alkulohkosta tutun Ilveksen 2-1.

Nyt vastaan asettuva Inter on kovempi mittari. Talven pelien perusteella Grau vaikuttaa olevan kyvykäs valmentaja, joka pystyy pitämään Interin Veikkausliigan kärkipaikoilla varsinaisella kaudella.

Interin alkulohko oli tuloksellisesti vaisu, mutta data kertoo toista tarinaa. Inter on edistynyt talven peleissä ja Hakaa vastaan se etenee finaaliin Hakan kovasta puolustustaistelusta huolimatta.