Inter varmisti Serie A:n mestaruutensa Milanon derbyssä

22.04.2024 23:44

Jalkapallo

Inter varmisti seurahistoriansa 20. Serie A:n mestaruuden maanantaina kaatamalla Milanon paikallisottelussa verivihollisensa AC Milanin 2-1 (1-0).

Inter nousi voittonsa myötä 86 pisteeseen ja kasvatti samalla eron toisena olevaan Milaniin 17 pisteeseen. Kun jäljellä on enää viisi kierrosta, yksikään seura ei voi enää ottaa kiinni Interiä.

Inter aloitti maanantaina maalinteon 18 minuutin pelin jälkeen, kun Francesco Acerbi vei Interin Benjamin Pavardin syötöstä 1-0-johtoon. Marcus Thuram lisäsi Interin johdon kahteen maaliin 49. minuutilla.

Milan kavensi Fikayo Tomorin osumalla, kun peliaikaa oli jäljellä enää 10 minuuttia. Sitä lähemmäksi Milan ei kuitenkaan enää päässyt ja Interin kannattajat pääsivät aloittamaan mestaruusjuhlansa.

Tunteet kuumenivat ottelun lopussa puolin sekä toisin. Milanilta ajettiin lisäajalla ulos ensin Theo Hernandez ja hetkeä myöhemmin Davide Calabria. Interin pelaajista punaista korttia joutui katsomaan Denzel Dumfries.

Inter voitti edellisen kerran scudetton kaudella 2020-2021, jolloin puikoissa oli Antonio Conte. Tämän mestaruuden pääarkkitehtinä oli Simone Inzaghi, joka nimitettiin Conten seuraajaksi kesällä 2021.

Inzaghi johti viime kaudella Interin Mestarien liigan finaaliin, jonka se hävisi kuitenkin Manchester Citylle 0-1.