IPK:sta Mestiksen mestari – Ketterä hyytyi

20.04.2024 20:06

Jääkiekko

Iisalmen Peli-Karhut voitti lauantaina jääkiekon Mestiksen mestaruuden. Mestaruus on seuran historian ensimmäinen. IPK kohtasi finaaleissa Ketterän ja sarja venyi lopulta seitsemään otteluun.

IPK voitti ratkaisuottelun kotonaan vakuuttavin lukemin 3–0 (2–0,0–0,1–0). Ratkaisua oli seuraamassa täysi hallillinen yleisöä.

IPK:n avausmaalista vastasi amerikkalaishyökkääjä Austin Alger 1–0 pelin viidennellä minuutilla ja ylivoimalla. Leo Ring iski 2–0-johtolukemat vielä avauserän lopulla. Toinen erä oli maaliton, mutta Henri Knuutinen teki IPK:n 3–0-osuman päätöserän alussa.

IPK:n maalivahti Paavo Korhonen teki 16 torjuntaa ratkaisuottelussa. Ketterän Santeri Lipiäinen pysäytti 18 kiekkoa.

Mestiksen pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittiin IPK:n Austin Alger. Hän teki playoffseissa tehot 10+13=23.