Iran voitti Walesin – maalivahti lensi punaisella ulos

25.11.2022 14:05

Walesin maalivahti sai punaisen tärkeällä hetkellä.©AOP

Jalkapallon MM2022

MM-kisojen alkulohkon toinen kierros alkoi Walesin ja Iranin kohtaamisella. Iran ei ollut Walesille pala kakkua ja sen puolustus oli koko matsin kovalla koetuksella. Niin kovalla, että Walesin maalivahti sai punaisen kortin toisen puoliajan lopulla. Ottelu ratkesi Iranin onnistumisiin lisäajalla. Iran voitti ottelun 2-0(0-0).

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä. Wales hallitsi pääasiassa palloa, mutta ei silti ottelua. 12. minuutilla Ali Gholizadeh veti pallon Walesin maaliin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona. Iranin tähtipelaaja Sardar Azmounilla oli jakson aikana parikin hyvää paikkaa. Walesilla oli kärjessä Kiefer Moore yhdessä Gareth Balen kanssa. Moore taituroi muutaman kelpotilanteen.

Tauon jälkeen Walesin puolustus oli jo jatkuvasti helteessä. Iran iski kahdesti tolppaan 52. minuutilla. Ensin vetäjänä oli Azmoun ja riparista heti perään Gholizadeh. Sen jälkeen Iranin painostus jatkui edelleen. Walesin Wayne Hennessey teki sarjan loistotorjuntoja. Hän otti kuitenkin punaisen kortin tultuaan kauaksi ulos maaliltaan ja taklattuaan Iranin Mehdi Taremin selvässä maalintekotilanteessa 87. minuutilla. Walesilla oli vielä vaihto käyttämättä, joten maalille tuli Danny Ward.

Lisäaika oli liikaa Walesille. Ottelun ratkaisumaalin teki Iranin Roozbeh Cheshmi kaukolaukauksella lisäajan kahdeksannella minuutilla. Heti perään Iran onnistui vielä uudelleen, kun Ramin Rezaeian teki maalin ajassa 90+11.

Ottelun aikana Iranin hallituksen puolustajat ja vastustajat ottivat yhteen stadionin ulkopuolella. Iranin epävakaa poliittinen tilanne heijastuu vahvasti kisoihin.