Irlanti vei Helmareilta MM-unelman

01.09.2022 22:55

Linda Sällströmin maalit jäivät unelmaksi Dublinin illassa.©AOP

Jalkapallo

Suomen naisten jalkapallon A-maajoukkue kohtasi torstaina MM-karsinnassa Irlannin Dublinissa. Irlanti voitti tiukan ottelun maalein 1-0 (0-0,1-0).

Suomi lähti otteluun pirteästi ja onnistui välillä hallitsemaan ottelua. Suomi löysi hyville maalipaikoille, mutta ei pystynyt niitä hyödyntämään. Irlanti onnistui tekemään nopeita vastahyökkäyksiään. Ensimmäinen puoliaika oli silti maaliton.

Toisen puoliajan alun Irlanti painosti rankasti ja 49. minuutin kohdalla Tinja-Riikka Korpela teki huippuvenymisen torjuakseen maalin. 54. minuutin kohdalla kokenut Korpela ei enää onnistunut. Hän lähti riskillä Megan Connollyn puolesta kentästä antamaa vapaapotkua vastaan, mutta palloon pääsikin ensimmäisellä puoliajalla kentälle vaihdosta tullut Lily Agg, joka laittoi sen maaliin. Ottelun avausmaali syntyi 54. minuutilla.

73. minuutilla Suomi terästi hyökkäystään vaihtamalla Elli Pikkujämsän Jenny Danielssoniin. Vaihto piristi Suomen peliä ja Danielssonin ansiosta Suomi pääsi taas muutaman kerran jo maalipaikoille. Loppuminuuteilla nähtiin Linda Sällströmin hyvä yritys, joka meni kuitenkin ohi. Tarvittavaa maalia ei tullut ja Irlanti otti jatkokarsintapaikan. Suomi olisi tarvinnut vähintään tasapelin, että MM-unelma olisi pysynyt edes horisontissa.