TILANNEHUONE

Iso mälli Monacon GP:n alussa

26.05.2024 16:20

Formula 1

Monacon F1 GP keskeytettiin ensimmäisellä kierroksella, kun Red Bullin Sergio Perez osui kaiteeseen ja auto meni totaalisen rusinaksi. Radalle tuli pian punaiset liput.

Haasin Kevin Magnussen osui ahtaassa kakkosmutkassa hieman Pereziin kuskien yrittäessä kisata rintarinnan kapealla radalla ylämäessä. Auto singahti Perezin käsistä.

Kolarissa olivat mukana lähtöruudukon peräpään kuskit. Perez lähti kisaan ruudusta 16. Haasin Magnussen lähti viimeisestä lähtöruudusta. Myös ruudusta 19. startannut Haasin Nico Hülkenberg sai tilanteessa osumaa.

Mika Häkkinen sanoi Viaplayn lähetyksessä, että Magnussen on hänen mielestään aika laittaa jäähylle sarjasta hölmöilemästä. Hän näki kolarin syypääksi juuri Magnussenin. Tanskalaisen mielestä hänet työnnettiin päin laitaa.

Kolarimiesten seassa olivat lähtöruudukossa myös Sauberin Valtteri Bottas ja Zhou Guanyu, mutta Bottas pääsi jo edellisessä mutkassa Perezistä ohi.

Kuskit ilmoittivat olevansa kolarin jälkeen kunnossa. Kaide meni huonoon kuntoon ja sen korjaaminen kestää jonkin aikaa.

Samaan aikaan myös Ferrarin Carlos Sainz osui hieman yhteen McLarenin Oscar Piastrin kanssa ja kärsi rengasrikon. Hän pääsi nilkuttamaan varikolle.

Myös Alpinen kuljettajakaksikko Pierre Gasly ja Esteban Ocon kolaroivat juuri ennen radan tunnelia. Ocon yritti Gaslysta ohi ja kolautti tämän renkaaseen. Oconin auto kärsi isoja vaurioita. Tuomaristo otti tilanteen tutkintaan.

Kisaa johtaa Ferrarin Charles Leclerc.

Uusintalähtö otettiin lähdöruudukostaja ja Bottas lähti toiseksi viimeisestä lähtöruudusta.