Itä nousi Roope Korhosen lyönneillä voittoon

06.08.2023 15:44

Roope Korhonen löi Itä-Lännessä viisi juoksua. @ Sotkamon Jymy

Pesäpallo

Itä otti niukan 2-1 (3-5, 6-0, 3-1) -voiton Lännestä perinteisessä Itä-Länsi -ottelussa Sotkamossa sunnuntaina.

Länsi vei avausjakson numeroin 5-3. Länsi karkasi 3-0-johtoon Perttu Ruuskan läpilyönnillä heti ottelun avausvuoroparissa. Henri Puputti ja Severi Lassila juoksivat kotiin ja Ruuska itse juoksi kunnarin. Idän takaa-ajo tyrehtyi lopullisesti Janne Mäkelän kahteen lyötyyn juoksuun kolmannessa ja neljännes vuoroparissa.

Toisella jaksojla ja supervuorossa tahdin määräsi Itä. Idän sankariksi nousi Roope Korhonen, joka löi avausjaksolla yhden juoksun ja toisella jaksolla kaksi elintärkeää juoksua, joiden turvin Itä siirtyi 2-0-johdosta neljän juoksun karkumatkalle. Itä-Länsi-otteluihin pitkän tauon jälkeen palannut Korhonen löi supervuorossa vielä kaksi juoksua, jotka siivittivät Idän supervuoron 3-1-voittoon.

Korhonen palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana.

Idän sunnuntainen voitto oli arvo-ottelun kolmas peräkkäinen voitto. Länsi juhli viimeksi vuonna 2019 Seinäjoella, jossa se kaatoi Idän 2-1.