Italia dramaattisesti jatkoon EM-kisoissa

25.06.2024 00:44

EURO 2022

Italia otti paikan EM-kisojen 16 parhaan joukossa pelaamalla 1–1-tasatuloksen Kroatian kanssa maanantaina. Italian jatkopaikan varmisti vaihdosta 80. minuutilla kentälle tullut Mattia Zaccagni ottelun lisäajalla ajassa 90+8.

Italia aloitti vahvasti, mutta Kroatian Dominik Livankovic teki sarjan hienoja torjuntoja, eikä osumia tullut. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Toisen jakson alussa Kroatia sai rankkarin, jossa tähtilegenda Luka Modric ei onnistunut, vaan Gianluigi Donnarumma veti pidemmän korren upealla torjunnallaan. Heti perään Modric kuitenkin iski ruutupaidat 1–0-johtoon 55. minuutilla.

Kroatia keräsi ottelussa peräti kuusi keltaista korttia. Italialaisia ojennettiin kolmen voimin. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Modric.

Kroatia joutuu odottamaan jatkopaikkaa B-alkulohko kolmosena, mutta sillä on kaksi pistettä ja se on viides lohkokolmosten tilanteessa. Neljä parasta etenee jatkoon. Italia saa seuraavaksi vastaansa Sveitsin.

Illan toisessa ottelussa Espanja voitti Albanian niukasti 1–0 Ferran Torresin ottelun 13. minuutilla tekemällä maalilla. Espanja voitti B-lohkon kolmella voitollaan.