TILANNEHUONE

Itävalta vei joukkuemäen voiton – Suomi kuudes

26.02.2022 19:44

Itävalta vei joukkuemäen voiton – Suomi kuudes

Perjantain tapaan, Itävallan Stefan Kraft onnistui lauantaina joukkuemäessäkin.@AOP

Muu urheilu

Olympiakultaa Pekingissä joukkuemäessä voittanut Itävalta varasti Salpausselän kisojen joukkuemäen voiton Slovenialta viimeisellä hyppykierroksella. Itävallan viimeisenä hyppääjänä alas mäkitornista tuli Stefan Kraft, joka leiskautti 128 metrisen. Sillä ohitettiin kisaa siihen asti johtanut Slovenia. Slovenian Peter Prevc pystyi viimeisellään 120,5 metriseen. Voittaja keräsi 1087,9 pistettä ja kakkkonen hävisi voiton 5,5 lopulta pisteellä. Itävallan joukkueessa hyppäsi Kraftin lisäksi Jan Hörl, Clemens Aigner ja Ulrich Wohlgenannt. Slovenian hopeajoukkueessa oli Prevc, Ziga Jelar, Cene Prevc ja Timi Zajc.

Kolmanneksi Salppurilla tuli Norjan joukkue Marius Lindvik, Robert Johansson, Daniel Andre Tande ja Halvor Egner Granerud. Norja jäi 58,2 pistettä.

Suomi oli kisan kuudes. Hyväntuuliset suomalaishyppääjät loivat toden teolla valopilkkuja suomalaiseen mäkihyppyyn. Suomen joukkueessa hyppäsivät Antti Aalto 117,5 ja 122 metriset, Eetu Nousiainen 120 ja 124,5 metriset, Kalle Heikkinen 107, 5 ja 107 metriset ja Niko Kytösaho 117,5 ja 120,5 metriset hypyt. Pisteissä Suomi jäi 142,6 pinnaa. Suomen taakse jäivät Puola, Venäjä ja toiselta kierrokselta karsiutunut Kazakstan.

Kisan tauolla nähtiin Janne Ahosen näytöshyppy, jonka hän teki sata vuotisen Lahden Hiihtoseuran kunniaksi, joka sai yleisön riemuitsemaan. Hyppy kantoi lähemmäs 120 metriä. Yleisön paikalla olo oli kaikille päivän urheilijoille haastattelujen perusteella tärkeä ja kisaamiseen iloa tuova tekijä. Kisoihin oli lauantaille myyty yli 13 000 pääsylippua. Salpauselän kisat jatkuvat vielä sunnuntaina.