TILANNEHUONE

Jääkiekon World Cupia ei järjestetä – ”Ei järkevää”

12.11.2022 07:03

NHL

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA tiedottivat perjantaina, ettei jääkiekon World Cupia tulla järjestämään 2024. Viralliseksi syyksi ilmoitettiin ympäripyöreästi, ettei turnauksen järjestäminen nykyolosuhteissa ole järkevää.

World Cup -turnaus oli työn alla lähes pari vuotta ja sitä kaavailtiin järjestettäväksi jaetusti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Tahtotila järjestämiseen ei kuitenkaan ottanut kunnolla tuulta ja myös aikataulutus NHL-kauden lomaan aiheutti ongelmia.

Suuri ongelma oli lisäksi kiekkomaa Venäjän tilanne. Amerikassa haluttiin ottaa Venäjä mukaan turnaukseen, mutta tiedettiin, että yleinen ilmapiiri on sitä vastaan Ukrainan sodan vuoksi. IIHF  ei salli Venäjän osallistua mihinkään kilpailuihinsa tällä hetkellä. Muut maat eivät halunneet harkita venäläispelaajien osallistuvan turnaukseen edes eri lipun alla olympialaisten tyyliin.

World Cupin järjestämisidea lähti siitä, että maailman parhaita pelaajia ei ole nähty vastakkain hyvin pitkään aikaan. NHL-pelaajat eivät osallistuneet Pekingin olympialaisiin ja MM-kisat ovat aina samaan aikaan NHL:n kevään huipentuman kanssa.

NHL ja NHLPA sanovat tutkivansa voidaanko turnaus pelata vuonna 2025.