TILANNEHUONE

Jalonen kokoaa kahta Leijona-ryhmää samaan aikaan

01.11.2022 19:09

Jalonen kokoaa kahta Leijona-ryhmää samaan aikaan

Jukka Jalonen on kiireinen EHT-turnausten kanssa.©AOP

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue pelaa marraskuun Karjala-turnauksen lisäksi Suomessa myös Sveitsin EHT-turnauksen ensimmäisen ottelun torstaina 15. joulukuuta. Vastustajana Helsingin jäähallissa pelattavassa ottelussa on Tshekki. Avausottelun jälkeen molemmat maajoukkueet matkustavat Sveitsiin jatkamaan turnausta.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen huomauttaa, että toinen EHT-turnaus tulee hyvin nopeasti vastaan ja siihenkin valmistaudutaan jo, vaikka Karjala-turnausta ei ole vielä pelattu. Sveitsin turnaukseen lähdetään eri joukkueella, kuin Turun koitokseen.

”Lähdemme todennäköisesti ihan eri joukkueella. Kahdessa ensimmäisessä tapahtumassa on mukana 54 pelaajaa ja itse asiassa ollaan sitä toistakin joukkuetta jo aika vahvasti rakennettu. Meillä on jo yli kymmenen pelaajaa sovittu siihenkin tapahtumaan”, Jalonen sanoi Leijonien tiedotustilaisuudessa.

”Harvemmin näin, mutta halusimme antaa kokeneemmalle kalustolle vähän päätäntävaltaa siihen, kumpaan turnaukseen haluaa tulla. Meillä on muutamia luottopelaajia, jotka pelaavat ulkomailla. Sveitsissä pelaavista osa tulee siihen tapahtumaan, joka siellä pelataan.”

Kokemusta ja nuoruutta riittää valmentajan mukaan molemmissa maajoukkueryhmissä. Sveitsissä pelaa myös muuan Valtteri Filppula, jonka maajoukkueuran jatko on vielä auki. Jalosen mukaan huippuLeijona miettii vielä maajoukkueuransa jatkoa. Jalonen ei sitä murehdi.

”Saadaan kaksi erittäin kovaa joukkuetta jalkeille. Tilanne on todella hyvä”, Jalonen vakuuttaa.

Karjala-turnaus pelataan 10.-13. marraskuuta Turussa. Sveitsin turnaus pelataan 15.-18. joulukuuta Fribourgissa.