TILANNEHUONE

Jan Vapaavuori pyysi anteeksi, muttei eroa

31.03.2022 11:22

Jan Vapaavuori pyysi anteeksi, muttei eroa

@ AOP

Jan Vapaavuori ei aio erota Olympiakomitean puheenjohtajan paikalta. Hän avasi Mika Lehtimäen tapauksen hoitamista hetki sitten pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Vapaavuoren asema puheenjohtajana joutui suurennuslasin alle hänen tavastaan hoitaa Lehtimäen tapausta. Lehtimäki sai viime syksynä kirjallisen varoituksen naisiin kohdistuneen epäasiallisen käytöksen seurauksena. Asia tuli julkiseksi vasta viime torstaina, kun Yleisradio kertoi siitä. Samalla myös Olympiakomitean hallituksen rivijäsenet kuulivat asiasta ensimmäisen kerran.

Vapaavuori pyysi anteeksi epäasiallisen kohtelun kohteeksi joutuneilta naisilta sekä olympiaperheeltä ja Olympiakomitean henkilöstöltä. Hän myönsi myös, että asian hoidossa on tehty Olympiakomiteassa virheitä.

”Myös minä olen tehnyt virheitä, isoja ja pienempiä virheitä.  Isoin virhe oli, että meillä ei ollut sormi työyhteisön pulssilla. Emme ymmärtäneet, että tämäntyyppisissä tapahtumissa ei ole kyse vain yksittäisestä tapahtumasta, vaan laajemmasta ongelmasta”, Vapaavuori sanoi.

Hänen piti myös Lehtimäen tehtävän jatkamista maaliskuussa selkeänä virheenä.

”Se oli selkein virheeni. Harmittelen myös muutamia varomattomia lausuntojani. En ole kuitenkaan tietoisesti valehdellut missään vaiheessa”, Vapaavuori korosti.

Vapaavuorelta kysyttiin, kokeeko hän nauttivansa olympiakomitean hallituksen luottamusta.

”Kun asiaa käsiteltiin olympiakomitean hallituksessa eilen, kritiikkiä esitettiin, mutta koen silti nauttivani hallituksen luottamusta. Työyhteisön luottamuksesta en osaa sanoa”, Vapaavuori sanoi.

Vapaavuori kertoi myös Olympiakomitean tilaavan ulkopuolisen selvityksen tapahtuneesta.

Hän myös kertoi, että Leena Paavolainen hoitaa väliaikaisesti Lehtimäen tehtäviä.