TILANNEHUONE

Japani ei suosi Rovanperää – ja rallin järjestelyt tökkivät

12.11.2022 10:17

MM-ralli

Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen menestyssauma uran ensimmäisessä Japanin MM-rallissa hyytyi rengasrikkoon aamupäivällä. Rovanperä törmäsi hieman sivuttain kallioon ajettuaan mutkan pitkäksi EK 8:lla. Rytäkässä hajosi rangas. Rengas vaihdettiin ja Rovanperä nilkutti maaliin, mutta aikaa paloi. Lisäksi Rovanperä myöhästyi EK 10:n startista ja sai minuutin aikasakon. Lopulta Rovanperä selvisi kuitenkin huoltoon asti. Meno ei siitä paljoa piristynyt.

Rovanperä starttasi EK11:n jälleen myöhässä ja sai siitä 40 sekunnin aikasakon. EK 12 sujui tahmaisesti ja oli Rovanperän hitain veto. Hän oli sillä 12:s.

Japanin rallin järjestelyt tökkivät taas pahasti päivän lopulla, kun vuorossa oli yleisöpätkät. EK 13 jouduttiin lopulta perumaan ilmeisesti aikataulusyistä. Se oli toinen erikoiskoe, joka peruttiin aikatalusta. Aiemmin peruttiin myös EK 7.

Rallipäivä jatkui lopulta noin 50 minuuttia myöhässä päivän viimeisellä EK 14:lla. Lyhyen 1,4 kilsan pätkän ajoa haittasi runsas hiekkapöly. Sen ajoi nopeiten Hyundain Thierry Neuville.

Rallia johtaa lauantain jälkeen Neuville, toisena on Toyotan Elfyn Evans ja kolmantena viimeistä ralliaan Hyundailla painava Ott Tänak. Kalle Rovanperä on 11:s.

Skodan Emil Lindholm johtaa WRC2:sta ja on tiukasti kiinni mestaruudessa. Skodan Sami Pajari on WRC2:n toinen ja Hyundain Gregoire Munster kolmas. Hyundain Teemu Suninen neljäntenä. Suninen oli kuitenkin nopein päivän päätöserikoiskokeella. Heikki Kovalainen on Skodallaan WRC2:n viides. Hän on kohta kiinni Rovanperän kontissa, koska on kokonaisrallituloksissa 12:s. Eroa mestariin on 14,1 sekuntia.