Japani MM-jatkoon – Irlannilla lyhyet kisat

26.07.2023 18:01

Japanin Aoba Fujino teki maalin Costa Ricaa vastaan.©AOP

Jalkapallo

Japani raivasi tiensä naisten jalkapallon MM-kisojen 16 parhaan joukkoon voittamalla keskiviikkona C-lohkon ottelussa Costa Rican 2–0 (2–0). Japanin maaleista vastasivat Hikaru Naomoto ottelun 25. minuutilla ja Aoba Fujino heti perään 27. minuutilla.

Japani tarvitsi jatkopaikkaan vielä Espanjan voiton, joka tulikin varsin suolaisin lukemin. Espanja 0tti turnauksessa toisen voittonsa kaatamalla Zambian peräti 5–0. Tulos varmisti myös Espanjan  jatkopaikan. Espanjan maaleista vastasivat Jenni Hermoso ja Alba Redondo, jotka molemmat osuivat kahdesti. Lisäksi maalin teki Teresa Abelleira. Lohko C:n voittajan ratkaisee ensi maanantain Espanja – Japani -kohtaaminen.

Irlanti taipui Kanadalle 2–1 ja putosi jatkosta Perthin sadesäässä pelatussa ottelussa. Irlanti johti ottelua neljän minuutin pelin jälkeen Katie McCaben osumalla, mutta Kanada tuli tasoihin ensimmäisen puoliajan lisäajalla puolustaja Megan Connollyn omalla maalilla. Kanadan voittomaalin viimeisteli Adriana Leon 53. minuutilla.