Japani shokeerasi ja voitti Espanjan

01.12.2022 22:56

Ao Tanaka iski Japanin toisen osuman.

Jalkapallon MM2022

E-lohkon peli-ilta oli sähköinen. Japani ja Espanja taistelivat jatkopaikasta kaksijakoisessa ottelussa. Pakkaa sekoitti mukavasti  illan toinen ottelupari. Japani voitti Espanjan 2-1(0-1). Japani otti yllätyslohkovoiton. Espanja jäi lohkokakkoseksi. Saksa putosi jälleen jatkosta vaikka voitti Costa Rican 4-2.

Viiden alakerralla puolustanut Japani oli ottelun alussa välillä aivan helisemässä Espanjan kanssa, eikä syyttä. Alvaro Morata oli mestoilla heti kun joku kolo aukeni. Japanilla oli silti huippupaikka ottelun yhdeksännellä minuutilla. Junya Ito ohitti puolustuksen boksissa, mutta veti pallon aavistuksen ohi. Morata puolestaan ei epäonnistunut, kun Cesar Azpilicueta syötti pallon kauniissa kaaressa maalin eteen. Morata puski pallon varmasti maaliin ja vei Espanjan johtoon ottelun 12. peliminuutilla. Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta oli Espanjalla 83 prosenttisesti.

Toisella puoliajalla pelin luonne muuttui täysin. Japani pelasi aivan eri asenteella. Se rakensi todella vaarallisia tilanteita ja prässäsi aggressiivisesti. Vaihdosta tullut Ritsu Doan tasoitti ottelun 48. minuutilla rankkarialueen ulkopuolelta vetämällään kudilla. 51. minuutilla Ao Tanaka teki Japanin johtomaalin. Sitä tutkittiin VARilla pitkään, koska näytti, että pallo olisi mennyt päätyrajasta yli. Lopulta osuma hyväksyttiin. Maaleillaan Japani sai Espanjan pelin sekaisin ja sillä meni aikaa virkoamiseen. Lisäajalla Espanja oli lähellä muutamaan otteseen, mutta maalivahti Shuichi Gonda hoiti tilanteet huikeilla torjunnoilla. Keinoa voittomaaliin ei löytynyt.

Espanja kohtaa neljännesvälierissä Marokon ja Japani saa vastaansa Kroatian.