TILANNEHUONE

Japani voitti Naisleijonat – ”Surkea fiilis”

04.09.2022 15:02

Japani voitti Naisleijonat – ”Surkea fiilis”

Noora Tulus onnistui rankkareilla.©AOP

Naisleijonat

Suomen Naisleijonat kohtasi MM-turnauksen sijoitusottelussa sunnuntaina Japanin. Ottelussa pelattiin MM-kisojen sijasta viisi ja A-lohkon paikasta ensi vuoden MM-kisoissa. Suomi lähti otteluun suosikkina. Naisleijonat voitti Japanin aiemmin kisojen alkuerässä maalein 9-3.

Nyt Naisleijonilla ei ollut samanlaista otetta peliin. Japanin kova puolustus puri. Suomi laukoi yli 60 kertaa, mutta Miyuu Masahara piti maalinsa puhtaana. Anni Keisalalle kertyi ottelussa 16 torjuntaa. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 0-0, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan puolivälin tuntumassa Michelle Karvinen veti kiekon maaliin. Japani kuitenkin haastoi voittomaalin paitsiona ja haasto meni läpi. Muita maaleja ei jatkoajalla nähty, joten siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Japani oli rankkareissa parempi ja  voitti ottelun luvuin 1-0. Tulos jätti Suomen turnauksen kuudenneksi ja B-lohkolaiseksi ensi vuonna.

”Voitot ratkaisevat, nyt kävi näin. Ehkä se oli painetilanne? Ilmapiiri oli hyvä ja peli hallussa. Paikkoja oli ja maalikin tuli, mutta se hylättiin. Nyt irti menneisyydestä ja katsotaan tulevaisuuteen”, päävalmentaja Juuso Toivola sanoi TV5:n haastattelussa.

”Ottelu oli Suomi vastaan Japanin maalivahti. Epäonnistuimme maalinteossa ja kaverin maalivahti pelasi hienon pelin. Emme löytäneet keinoja ohittaa häntä. Ei tässä ylimääräisiä paineita ollut. Ne lähti kaikki Tshekki-pelissä ja sen jälkeen on lähinnä tultu takaisin ja tehty hommia niin hyvin kuin pystytään. Surkea fiilis tästä jäi”, Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski veti yhteen.