Järkyttävän huono Hollanti vältti katastrofin

25.11.2022 20:01

Virgil van Dijkilla oli täysi työ pitää Enner Valencia aisoissa. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Hollanti oli lähellä katastrofia alkulohkon toisen kierroksen ottelussa Ecuadoria vastaan. Lopulta Louis van Gaalin miehistö pääsi ottelusta kuivin jaloin 1-1-tasapelillä, mikä käytännössä varmisti Hollannin jatkopaikan.

Hollanti aloitti ottelun räväkästi, kun PSV:n sensaatio Cody Gakpo täräytti pallon upeasti Ecuadorin verkkoon. Tämän jälkeen ote alkoi siirtyä Ecuadorille ja se oli juuri ennen taukoa lähellä tasoitusta, kun Angelo Preciado tykitys muutti suuntaan ja upposi Pervis Estupinanin kautta maaliin.  Jackson Porozo peitti kuitenkin paitsioasemassa maalivahti Andries Noppertin näkökenttää ja maali hylättiin.

Ecuador iski ansaitsemansa tasoituksen heti toisen jakson alussa. Noppert torjui vielä Estupinanin laukauksen, mutta Enner Valencia luki tilanteen hyvin ja tappasi pallon tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen Gonzalo Plata kolisutteli vielä ylähirttä, mutta sitä lähemmäksi Ecuador ei päässyt voitto-osumaa.

Hollanti oli ottelussa täysin ulapalla, sillä se sai koko ottelussa vain kaksi laukausta – ja sen maaliodote oli vain 0,07. Ecuador laukoi yhteensä 15 kertaa ja sen maaliodote oli 1,70. Pallonhallinnan Hollanti vei numeroin 54-46.

Hollanti varmisti tasapelillä käytännössä jatkopaikan, sillä se kohtaa viimeisellä kierroksella umpisurkean Qatarin. Toisen jatkopaikan ratkaisevat Ecuador ja Senegal keskinäisessä ottelussa. Ecuadorille riittää jatkopaikkaan tasapelikin.