TILANNEHUONE

Jättimäinen maaliton putki katki – Ovetshkin osui

22.12.2023 07:29

NHL

Peräti 14 ottelua ilman maalia pelannut Alex Ovetshkin, 38, katkaisi vihdoin maalittoman putkensa. Tiukassa tosin oli tälläkin kertaa. Ovetshkin osui jatkoajan viimeisellä peliminuutilla vierasottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Washington voitti ottelun maalein 3–2 (1–0,1–1,0–1,1–0).

Venäläisstaran maali tuli ylivoimalla ja Dylan Stromen ja John Carlsonin syötöistä. Yhteensä Ovetshkin on tehnyt maaleja tällä kaudella vain kuusi. Urallaan Ovetshkin on tehnyt nyt 828 maalia. Voittomaaleja on tällättynä 125 kappaletta.

”Tovi siinä meni”, pelaaja totesi lehdistölle.

Ovetshkin laukoi ottelussa seitsemän kertaa.

”Minulla oli aika hyviä mahdollisuuksia ensimmäisessä ja myös toisessa erässä. Mutta joskus on vain painettava eteenpäin ja jauhettava tulosta. Olen iloinen, että kiekko meni nyt maaliin ja toivottavasti maaleja tulee jatkossa vielä lisää.”

Columbuksen Elvis Merzlikins teki ottelussa 29 torjuntaa, mutta sai myös jäähyn. Hän hikeentyi Capsin ärsyttäjän Tom Wilsonin touhuista maalialueella. Huikean 9–4 Sabres-voiton jälkeen Columbus palasi tappioiden tielle. Washington voitti kaikki kauden ottelunsa Columbusta vastaan.

Täh. Ovetshkin teki maalin…