Jättiyllätys! Perttu Hyvärinen myös voittoon Tourilla

31.12.2023 17:07

Maastohiihto

Perttu Hyvärinen seurasi Kerttu Niskasen naisten kisassa antamaa esimerkkiä ja hiihti voittoon Tour de Skin Toblachin miesten perinteisen kympillä.

Hyvärinen kellotti parhaan väliajan jo kolmen kilometrin kohdalla. Loppumatkalla hän ei päästänyt kärkipaikasta irti. Hiihtäjä kehui erityisesti suksen toimivuutta.

Maailmancupin kisan voitto on Hyvärisen uran ensimmäinen. Hän on aiemmin hiihtänyt cupissa aiemmin parhaimmillaan viidenneksi. Tulos tuli Falunissa viime kaudella.

Hyvärinen voitti sunnuntain kisan ajalla 23.08,6. Norja otti seuraavat palkintosijat. Toisena maaliin tuli Erik Valnes jääden Hyväriselle +16,2 sekuntia. Kisan kolmonen oli Harald Östberg Amundsen. Hän jäi suomalaiselle 17,2 sekuntia.

Lauri Vuorinen oli sunnuntaina kisan 11:s, Arsi Ruuskanen 12:s ja Markus Vuorela 16:s. Remi Lindholm jäi sijalle 31. ja Joni Mäki  oli 63:s.