Jesse Puljujärvellä tosi tehokas ilta

17.12.2021 07:19

Jesse Puljujärvi on tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia.@AOP

Oilersin Jesse Puljujärvi valittiin ottelun ykköstähdeksi Edmontonissa torstaina. Hän teki kaksi maalia ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Puljujärven molemmat maalit tulivat ottelun ensimmäisessä erässä, peräkkäin ja ylivoimalla. Lisäksi Puljujärvi syötti joukkueensa 5-2-osuman ottelun lopulla. Edmonton voitti kotonaan 5-2 (3-0,1-0,1-2) ja päätti kuuden ottelun tappioputkensa.

Montrealin Artturi Lehkonen teki avausmaalin Philadelphia Flyersia vastaan pelatun ottelun ensimmäisessä erässä. Maali on hyökkääjän kauden neljäs ja ensimmäinen joulukuussa. Montreal voitti ottelun lopulta voittolaukauksilla 3-2 (1-0,0-2,1-0,1-0) ja katkaisi voitollaan seitsemän ottelun tappioputkensa. Ottelu pelattiin koronan vuoksi tyhjälle katsomolle.

Los Angeles Kings voitti Floridan Panthersin vieraissa maalein 4-1 (1-1,2-0,1-0). Kingsin suomalaispuolustaja Olli Määttä onnistui maalinteossa ensimmäisen erän lopussa. Osuma on Määtän kauden ensimmäinen maali. Kingsin maalivahti Jonathan Quick teki ottelussa peräti 42 torjuntaa. Tappio on Floridalle kolmas peräkkäinen.

Nashville Predators ei antanut koronaviruksen hidastaa joukkuetta. Vaikka seitsemän pelaajaa oli Covid-protokollassa. Joukkuetta luotsasi lopulta AHL:n Milwaukeen Karl Taylor, kun myös valmennus oli poissa pelistä. Myös Colordo kärsii viiruksesta. Siltä puuttui viisi pelaajaa, kun myös ykkösmaalivahti Darcy Kuemper siirrettiin listalle. Predators saalisti voiton kotihallissaan Coloradosta peräti maalein 5-2 (1-0,2-0,2-1). Coloradon hyökkääjä Mikko Rantanen oli tehokas. Hän taiteili joukkueensa 2-1-kavennuksen ylivoimalla ja syötti vielä toisen osuman. Rantasen tilasto näyttää mukavasti 14+16.

Carolina Hurricanes löysi tavan voittaa ilman Sebastian Ahoa. Carolina löi Detroitin kotihallissaan osumin 5-3 (3-2,0-1,2-0). Nino Niederraiter teki ottelussa kaksi osumaa. Hän onnistui laukomaan voittomaalin, kun ottelun kolmatta erää oli pelattu vain 18 sekuntia. Suomalaispelaajat Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkanimi syöttivät molemmat kaksi maalia.

NY Islandersin Robin Salo avasi NHL-pistetilinsä syöttämällä Anthony Beauvillierin tekemän ylivoimamaalin ottelussa Boston Bruinsia vastaan. Islanders voitti ottelun kotihallissaan 3- (1-0,1-0,1-1). Islandersin maalivahti Semoyon Varlamov teki 40 torjuntaa. Torjuttu voitto oli hänelle kauden ensimmäinen.

Buffalo Sabresin Henri Jokiharju syötti Dylan Cozensin tekemän osuman toisessa erässä ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Sabres voitti ottelun voittolaukauksilla 3-2. Tappio oli Minnesotan kolmas peräkkäinen.