Jesse Ylösellä hieno ilta – Kapanen iski kaksi

26.03.2023 09:13

Jesse Ylönen teki pisteet 1+1 Columbusta vastaan.©AOP

Jesse Ylönen teki kauden kuudennen maalinsa ja Montreal Canadiens voitti kotonaan Columbus Blue Jacketsin peräti maalein 8–2 (2-2,4-0,2-0). Ylönen onnistui ensimmäisen erän puolivälissä ja vei joukkueensa 2–1-johtoon. Lisäksi Ylönen oli syöttämässä Brendan Gallagherin 5–2-osumaa toisessa erässä. Montrealin Rafael Harvey-Pinard teki ottelussa hattutempun. Se oli hänen uransa ensimmäinen kolmen maalin NHL-ilta.

Kasperi Kapanen teki kaksi maalia ja syötti yhden St. Louisin voittaessa vieraissa Anaheim Ducksin maalein 6–3(3-2,2-0,1-1). Kapanen onnistui ensin toisen erän alussa pienellä onnenkantamoisella 5–2 ja kolmannessa erässä 6–2-osumalla. Kapanen on tehnyt kaudella nyt 13 maalia. Hänet valittiin myös ottelun kakkostähdeksi.

Erik Haulan New Jersey Devils varmisti pudotuspelipaikkansa lauantaina. Devils voitti Ottawa Senatorsin maalein 5–3(1-1,2-2,2-0). Devilsin Jack Hughes teki  ottelussa kauden 40:nnen maalinsa.

Mikael Granlund syötti Pittsburghin puolustaja Chad Ruhwedelin kauden ensimmäisen osuman ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Osuma vei Pittsburghin 2-0-johtoon ottelun toisessa erässä. Pittsburgh voitti kotiottelunsa maalein 4–3(0-0,2-0,2-3). Ottelun ratkaisumaalin teki Jevgeni Malkin kolmannen erän lopulla. Casey DeSmith teki Pensin maalilla 31 torjuntaa.

Joonas Korpisalo torjui Los Angeles Kingsin maalilla 25 kiekkoa ja joukkue voitti kotonaan Winnipeg Jetsin maalein 4–1(1-0,1-1,2-0). Korpisalo valittiin myös tähdistöön. Kingsin pisteputki on nyt 11 ottelun pituinen ja sivuaa seuraennätystä.

Dallasin suomalaispelaajat jäivät ilman pisteitä Starsin isännöidessä Vancouver Cancuksia. Vieras vei pisteet maalein 3–1 (1-1,2-0,0-0). Canucksin maalivahti Thatcher Demko valittiin ottelun ykköstähdeksi. Hän torjui 25 kiekkoa ja nollapelin pilasi vain Dallasin Ryan Suterin 1-0-osuma ensimmäisessä erässä.