TILANNEHUONE

Jets juhlistaa Nummista ja Selännettä – Heinola ylös AHL:stä

17.11.2022 18:53

Jets juhlistaa Nummista ja Selännettä – Heinola ylös AHL:stä

Teemu Selänne pelasi Jetsissä neljä kautta urallaan.©AOP

NHL

NHL:n Winnipeg Jets juhlistaa torstaina Teppo Nummista ja Teemu Selännettä nimittämällä heidät seuran Hall of Fameen. Virallinen kunniaseremonia, jossa Nummisen ja Selänteen nimet nostetaan Jets-hallin kattoon tehdään ennen Winnpegin illan ottelua Anaheim Ducksia vastaan.

Teppo Numminen pelasi Jetsissä kahdeksan kautta vuosina 1988-1996 ja sen jälkeen vielä seitsemän kautta Phoenix Coyotesissa, jonne Jets-organisaatio muutti. Teemu Selänne puki Jets-paitaa neljänä kautena vuosina 1992-1996, ennen siirtymistään Anaheim Ducksiin.

”Olin onnekas, että saapuessani Winnipegiin Teppo oli jo siellä. Hän oli minulle kuin vanhempi veli”, Selanne kertoo seuran haastattelussa.

”Joskus en edes tiennyt, mihin aikaan meillä on harjoitukset. Teppo varmisti, että emme myöhästy ja vastasi siitä, että kaikki meni hyvin. En usko, että meillä oli montaa huonoa päivää.”

Jets on torstaina nostanut kokoonpanoonsa sopivasti puolustaja Ville Heinolan AHL:n Manitoba Moosesta. Samalla Mason Appleton on laitettu loukkaantuneiden listalle ranneleikkauksen vuoksi.

24-vuotias Heinola on kerännyt seitsemän syöttöä kauden 11 pelissä Manitobassa. Hänellä on aiemmin pelattuna 25 NHL-ottelua Winnipegissä ja niissä tehot ovat 1+10.

Winnipegissä pelaa myös laituri Saku Mäenalanen, joka on kauden 14 ottelussaan tehnyt tehopisteet 1+1.