TILANNEHUONE

Joel Perovuo pelkää Huuhkajien systeemin pettävän

16.11.2021 21:03

Joel Perovuo pelkää Huuhkajien systeemin pettävän

Glen Kamara on kovassa paikassa illalla. @ AOP

Jalkapallo

Suomen avauskokoonpanossa on ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuon mukaan jälleen yksi iso kysymysmerkki – pelisysteemi.

”Käytännössä systeemi on Markku Kanervan paljon käyttämä 5-3-2 sillä pienellä säädöllä, että Teemu Pukki on piikissä ja Robin Lod piilokärkenä. En edelleenkään ole tämän systeemin toimimisesta puolustussuuntaan ja siksi lähtökohta ottelulle on, milloin tämä systeemi pettää puolustuksellisesti. Toivon tosiaankin, että olen väärässä ja Suomi voisi voittaa tälläkin systeemillä, mutta hieman tämä systeemi jälleen huolettaa”, Perovuo sanoo.

”Positiivista kokoonpanossa on se, että Urho Nissilä on avauksessa. Hän pystyy Rasmus Schüllerin kanssa hoitamaan myös puolustusvelvollisuudet ja toivotaan, että Glen Kamarakin skarppaisi puolustuspelaamistaan.”

”Wing-backeilla on iso haaste. Heidän pitäisi pystyä puolustettaessa tukemaan ja auttamaan aggressiivisesti keskikenttään. Yksi haaste wing-backeilla on se, että Suomella pelaa oikeana wing-backina jälleen vasenjalkainen pelaaja.”

”Myös laitatoppareilla on iso vastuu, sillä heidän olisi pystyttävä tukemaan laitoja. Lodin kautta olisi mahdollisuus saada vastaiskuja, mutta kyllähän yksi kysymys on se, miten tämä Kanervan hybridimalli toimii. Itse olisin toivonut 4-4-2-systeemiä, mutta Kanerva on valintansa tehnyt ja siihen meidän on tyytyminen.”

LeoVegas tarjoaa Suomen voitosta kertoimen 6.50. Kiinni?