TILANNEHUONE

Joel Perovuo: Suomen ryhmitys nostaa isoja kysymysmerkkejä

13.11.2021 15:25

Joel Perovuo: Suomen ryhmitys nostaa isoja kysymysmerkkejäHuuhkajat

Huuhkajien avauskokoonpano herättää ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuon silmissä isoja kysymysmerkkejä.

”Avauskokoonpanossa on muutamia pelaajavalintoja, jotka herättävät kysymysmerkkejä. Suurin niistä on tietenkin se, miksi Marcus Forss on avauksessa. Hakeeko Markku Kanerva suoraviivaisempaa vaihtoehtoa Teemu Pukin rinnalle vai onko Joel Pohjanpalolla joku pieni vamma? Toinen pelaajavalintoihin liittyvä kysymys on, että meillä pelannee vasenjalkainen wing-back oikealla, mikä ei ole koskaan ideaalinen tilanne.”

”Positiivista avauksessa on se, että Robert Ivanov on yksi kolmesta topparista ja todennäköisesti pelinavaamisen kapellimestari. Hän tuo pelinavaamiseen ilman muuta lisää laatua aiempiin 5-3-2-miehityksiin verrattuna.”

Taktisesti suurin haaste Perovuon mukaan on, miten 5-3-2:n toppareiden ja kolmen keskikentän yhteistoiminta toimii.

”Se on itse asiassa yksi ottelun avainkysymyksistä. Suomella on usein ollut paha taipumus pelata viiden linja litteänä eli wing-backit jäävät liian alassa. Tällöin kolmen keskikenttä joutuu juoksemaan liikaa ja kun Robin Lodilla ja Glen Kamaralla on molemmilla omat puutteensa puolustussuuntaan pelatessa, Rasmus Schüller joutuu juoksemaan hevosen lailla. Ja jos wing-backit eivät nouse tukemaan keskikenttää, Bosnialle tulee silloin tiloja ja se ei lupaa Suomelle hyvää.”

”Mutta jos wing-backit saadaan ylös tukemaan kolmen keskikenttää, silloin tämä systeemi voi toimia, mutta rehellisyyden nimissä ilmassa on isoja kysymysmerkkejä, vaikka Bosnilta puuttuukin Edin Dzeko.”