Joensuu ja Mäki kuudensia sprintin finaaleissa

03.03.2024 14:32

Maastohiihto

Salpausselän kisojen päätöslajina oli maastohiihdossa vapaan sprintit. Naisten kisan voittoon hiihti Norjan Kristine Stavås Skistad ajalla 3.00.86. Voitto oli hänelle kolmas maailmancupin sprinteissä tällä kaudella. Kisan toinen oli yllätyshiihdon tehnyt  Saksan Cloetta Rydzek. Hän jäi voittajalle +0.76 sekuntia. Kolmanneksi nousi Ruotsin Maja Dahlqvist +0.80 kärjelle jääneenä.

Ruotsalaiset vetivät kuitenkin kauden heikoimman sprintin kisan. Heitä oli mukana kolme, mutta vain yksi nousi pallille. Neljäs oli Linn Svahn ja viides Jonna Sundling.

Jasmi Joensuu oli mukana finaalissa ainoana suomalaisnaisena. Finaalipaikka vapaan sprintissä oli hänelle kisojen tavoite ja myös uran ensimmäinen. Paukkuja ei finaalissa enää kuitenkaan ollut  jäljellä ja Joensuu jäi kisan kuudenneksi. Sprintti cupissa Joensuu on kymmenes ennen kahta viimeistä kisaa.

Miesten finaalissa suomalaisista oli mukana Joni Mäki. Finaalipaikka oli hänelle toinen maailmacupissa tällä kaudella. Mäkikään ei pysynyt vastaamaan lopun kovaan menoon, vaan jäi kuudenneksi.

Voittaja ei yllättänyt ketään. Norjan Johannes Høsflot Kläbo oli ykkönen ajalla 2.43.99. Toiseksi tuli Ranskan Lucas Chanavat +0.30 sekuntia jääneenä. Kisan kolmas oli Sveitsin Valerio Grond, jolle palkintosija mc-sprintissä on uran ensimmäinen.