Joensuu ja Vuorinen putosivat finaaleista

03.01.2024 19:55

Maastohiihto

Tour de Ski jatkui keskiviikkona Sveitsin Davosissa vapaan sprinteillä, jotka hiihdettiin iltakisana.

Naisten sprinttifinaalin voittoon hiihti ruotsin Linn Svahn. Hän oli maaliviivalla +1,30 sekuntia ennen Norjan Kristine Stavås Skistadia. Kisan kolmas oli Yhdysvaltojen Jessie Diggins. Hän jäi voittajalle +1,73.

Paras suomalaisnainen oli Jasmi Joensuu. Hän hiihti välieriin, mutta hyytyi lopulta eränsä viidenneksi, eikä finaalipaikkaa herunut. Hän oli kisan kymmenes. Krista Pärmäkoski oli 19:s.

”Olen tyytyväinen. Puolivälierä oli parasta hiihtoa ja se oli helpon tuntuista. Vähän ehkä liian helpolla päästin muut toisella kierroksella”, Joensuu totesi Viaplayn haastattelussa.

Miesten kisan voittoon hiihti Ranskan Lucas Chanavat, joka johti finaalia käytännössä koko ajan. Toiseksi hiihti Ruotsin Edvin Anger, joka jäi voittajalle +0,25 sekuntia. Kolmas oli Italian Federico Pellegrino +0,44 jääneenä.

Tiukkamutkaisella radalla nähtiin merkittäviä kaatumisia. Tourin kärkinimi Harald Östberg Amundsen oli yksi kaatujista erävaiheessa. Hän hermostui mällistään vieläpä niin, että huitoi sauvallaan radan aitaa.

Sprintin paras suomalainen oli Lauri Vuorinen, joka oli välieränsä neljäs. Finaalipaikka jäi vielä haaveeksi. Hän oli sprintin kahdeksas. Joni Mäki oli 23:s.