Joensuu puristi Sotkamon ulos hallifinaalista

12.03.2022 16:47

Jani Komulainen pelasi vahvan ottelun sekä lukkarina että mailassa. @ Sotkamon Jymy

Pesäpallo

Joensuun Maila raivasi tiensä hallipesiksen SM-finaaliin kaatamalla Sotkamon Jymyn välieräottelussa niukasti 1-0 (1-1, 2-1).

Henri Litmanen vei JoMan ensimmäisen jakson toisen aloittavalla 1-0-johtoon. Juoksun toi Elmeri Lieto. Sotkamo tasoitti neljännen tasoittavalla, kun Aapo Komulainen löi ja Kalle Kuosmanen toi.

Toisella jakson toisen aloittavalla lyöjäjokeri Jere Heikkinen sivalsi Sotkamolle johdon, mutta Topi Kosonen ja Patrik Wahlsten nostivat heti toisen toisen tasoittavalla JoMan 2-1-johtoon. Nämä jäivät myös toisen jakson loppunumeroiksi.

JoMa kohtaa finaalissa Mansen, joka voitti iltaottelussa Seinäjoen JymyJussit odotetusti 2-0 (3-0, 3-1). Vimpelistä Manseen siirtynyt Perttu Ruuska löi tamperelaisten juoksuista kaksi. Muut juoksut kirjauttivat Severi Tikkakoski, Simo Vainikainen, Leevi Lehto ja Juha Puhtimäki. JymyJussien ainoan juoksu löi Viljo Sillanpää.

Pronssiottelussa iskevät yhteen JymyJussit ja Sotkamo.

Pekka Arffmanin analyysi: Ottelu oli tyypillinen kahden hyvän ulkopelijoukkueen tasainen hallipelivääntö. Kenttä oli hidas niin etenijöiden kuin lyöjien kannalta. Siksi vähäjuoksuisuus oli odotettavaa. Kaiken lisäksi molemmat joukkueet pelasivat vahvan ottelun ulkona. Viidestä juoksusta neljä tuli hyvillä lyönneillä. Vain Wahlstenin toisen jakson voittojuoksu tuli Kuosmasen räpylästä. Molemmat lukkarit, Ville Väliaho ja Aapo Komulainen, pelasivat erinomaisen ottelun. Myös molempien joukkueiden etukentät olivat vahvaa tekoa. Etenkin Juho Keinänen pelasi uudessa seurassaan Sotkamossa todella hyvän ottelun.

Sisäpeli oli molemmilla tukkoisempaa. JoMa ei saanut poissaolojen takia lainkaan toista kärkeä. Parhaat onnistujat JoMalla mailassa olivat uudet hankinnat, Lieto ja Kosonen. Varsinkin Kososen pelaamista oli ilo seurata, sillä hänen talvikauttaan ovat haitanneet selkävammat. Sotkamolta puuttui jokeriosastolta Roope Korhonen ja Niilo Piiponniemi, mutta Jere Heikkinen pelasi jälleen lyöjäjokerina lupaavan ottelun.