TILANNEHUONE

Johaug oli ylivoimainen – Pärmäkoski upeasti toinen

05.03.2022 12:26

Johaug oli ylivoimainen – Pärmäkoski upeasti toinen

Se ura oli siinä. Therese Johaug päätti uransa voittoon Holmenkollenilla.@AOP

Muut sarjat

Norjan Therese Johaug, 33, hiihti ylivoimaiseen voittoon maastohiihdon Holmenkollenin perinteisen 30 kilometrin massalähtökisassa. Samalla Johaug hyvästeli Kollenin kisaladut ja maailmancupin. Norjalainen ilmoitti perjantaina, että kotimaan kisa on hänen uransa viimeinen. Johaug otti matkalla tavoilleen tyypillisen irtioton toisen hiihtokierroksen alussa reilun viiden kilometrin matkan jälkeen. Lopumatkalla hän johti jo niin varmasti, että ehti ladulla vilkutella yleisölle. Stadionilla maalintuloa vilkuttelu jopa viivytti. Johaug sai hyvät jäähyväiset, sillä Norjan hiihtopyhätössä oli yleisöä paikalla ensimmäistä kertaa korona-aikakauden jälkeen.

Toiseksi Holmenkollenin vaativalla matkalla hiihti suksien vaihdon jälkeen vauhdikkaan irtioton nykäissyt Krista Pärmäkoski. Sijoituksellaan hän sivuaa parasta Holmenkollenin tulostaan. Suomalainen jäi voittajalle +19,4. Kolmanneksi hiihti Ruotsin Jonna Sundling, joka jäi+32,3. Kerttu Niskanen otti hänelle tutun sijoituksen ollessaan neljäs. Niskanen jäi kärjelle +33.4.

Johanna Matintalo oli 12:s. Hän  jäi +2.27,8. Anne Kyllönen oli 13:s +2.30,3. Jasmi Joensuu oli 35:s ja jäi kärjestä viisi ja puoli minuuttia. Sijan 40. otti Eveliina Piippo. Hän jäi reilut kuusi ja puoli minuuttia kärjestä.