TILANNEHUONE

Jokerit ry ei vieläkään paljasta tärkeitä nimiä

01.09.2022 16:44

Jokerit ry ei vieläkään paljasta tärkeitä nimiä

Narrit pysyy tiukasti otsikoissa.©AOP

Liiga

Jokerit ry tiedottaa olevansa hyvin pettynyt jääkiekon SM-liigan torstaina antamaan linjaukseen siitä, ettei uusia liigalisenssejä möynnetä kaudelle 2023-2024 ja että Liigaan noustaan Mestiksen kautta.

”Olemme erittäin pettyneitä Liigan tämänpäiväiseen päätökseen, joka tuli Jokerit ry:lle täytenä yllätyksenä”, ry aloittaa tiedotteessaan.

Jokerit ry:n mielestä Jokerit-projekti ei koskaan saanut pyydettyä työrauhaa ja nyt mennään takapakkia.

Ry haluaa valottaa tilannetta kertomalla, että se sai kaksi sopimusehdotusta, joista se katsoi toisen selkeästi paremmaksi. Parempi esitys ei ollut Teemu Selänteen johtaman Naurava Narri Oy:n ehdotus. Ry listasi toisen hankkeen paremmuuden näin:

  • Hankkeeseen kuuluu tärkeänä osana se, että tuleva päärahoittaja olisi myös Helsinki-hallin uusi omistaja. Tämä olisi erittäin merkittävä asia koko suomalaiselle urheilu- ja tapahtumaelämälle ja helsinkiläiselle jääkiekkoilulle.
  • Sopimusehdotus on taloudellisesti huomattavasti parempi, mikä turvaisi junioritoiminnan paremman kehittämisen, junioripuolen henkilöstön työpaikat sekä muun henkilöstön jatkamismahdollisuuden.
  • Ry saisi merkittävästi paremman mahdollisuuden kontrolloida tulevaa toimintaa ja kehitystä olemalla samalla itse aktiivisesti mukana kyseisessä yhtiössä.

Ry ei vieläkään paljasta keitä toisen ehdotuksen takana on.

”Hankkeeseen on lupautunut useita merkittäviä osakkaita, joita emme voi vielä tässä kohtaa kommentoida. Kerromme kokonaisuuden julkisuuteen heti, kun asiat on vahvistettu lopullisesti”, ry:n tiedote toteaa.

SM-liiga ilmoitti torstaina, että sarjapaikkaa Liigassa ei Jokereille myönnetä ja liigaan noustaan vain Mestiksen kautta. Aikoo ry ajaa asiaansa edelleen.

”Jokerit ry huomioi Liigan uuden linjauksen siitä, että uuden seuran on haettava Liigaan Mestiksen kautta. Jokerit jatkaa keskusteluja Jääkiekkoliiton kanssa”, tiedote jatkuu.