Joni Mäki upeasti neljäs – eroa mitaliin 0,41 sekuntia

08.02.2022 14:22

Joni Mäki taisteli olympiamitalista loppusuoralle saakka. @ AOP

Peking 2022

Joni Mäki hiihti elämänsä hiihdon miesten sprintin finaalissa Pekingin olympiakisoissa tiistaina. Mäki oli kuuden miehen finaalissa pitkään viimeisenä, kunnes nousi lopussa mukaan mitalitaisteluun. Maalissa Mäki oli neljäs. Eroa pronssimitalin voittaneeseen Aleksandr Terentejeviin oli 0,41 sekuntia.

Olympiakullan vei Norjan Johannes Høsflot Klæbo ennen Federico Pellegrinoa. Mäki jäi olympiakullasta 2,12 sekuntia.

Kisan jälkeen tuomaristo otti kisan vaiheet tutkintaan, mutta alkuperäiset tulokset jäivät voimaan.

Mäki oli hiihtoonsa tyytyväinen, vaikka mitalin jäi harmittavasti vain 0,41 sekunnin päähän.

”Uskomattomat tunnelmat. En olisi karsinnan jälkeen uskonut, että pystyisin taistelemaan loppuun asti mitalista. Monta vuotta tehty valmentajan kanssa töitä, että menestyttäisiin täällä. Siinä mielessä lämmittää. Ensimmäinen finaalipaikka maailmancupissa ja arvokisoissa. Minulla oli eilisillasta asti heikko fiilis, ettei tänään lähde. Eikä se heti lähtenytkään, mutta sitten se aukesi”, Mäki sanoi Ylen haastattelussa.

Mäen finaalipaikka oli ensimmäinen suomalaisen mieshiihtäjän saavuttama vapaalla tyylillä hiihdetyn sprinttikisan finaalipaikka olympiakisojen historiassa. Ristomatti Hakola hiihti neljä vuotta sitten sprintin olympiafinaaliin perinteisellä hiihtotyylillä. Hakola oli Pyeongchangin sprinttifinaalissa kuudes.