TILANNEHUONE

Joshua tyrmäsi Heleniuksen seitsemännessä erässä

13.08.2023 01:52

Joshua tyrmäsi Heleniuksen seitsemännessä erässä

Anthony Joshua ei antanut Robert Heleniukselle mahdollisuuksia Lontoon illassa. @ AOP

Muu urheilu

Nyrkkeilyn raskaansarjan entinen maailmanmestari Anthony Joshua tyrmäsi odotetusti Robert Heleniuksen suomalaisen saamassa kohutussa pikakomennusottelussa Lontoossa lauantaina. Tyrmäystä saatiin kotiyleisön pettymykseksi kuitenkin odotella seitsemän erää, sillä Joshua otteli aiempiin otteluihinsa verrattuna paljon passiivisemmin.

Joshua aloitti yhteenoton maltillisesti ja ottelu pysyi tasaisena kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä 33-vuotias britti lisäsi hieman kierroksia ja ottelu alkoi kaatua selvemmin Joshuan eduksi.

Neljännessä erässä Helenius näytti jo selvästi väsyneeltä ja Joshua pääsi iskemään pahannäköisen iskun Heleniuksen leukaan.

Viidennessä erässä Joshua lisäsi kierroksia entisestään ja vaikka Helenius sai yhden iskun Joshuan silmäkulmaan, tilanne alkoi näyttää verta nenästä vuotavan suomalaisen kannalta uhkaavalta.

Joshua hallitsi myös kuudetta erää, muttei hakenut aktiivisesti tyrmäystä. Hän sai Heleniuksen köysiin, mutta kotiyleisön pettymykseksi hän ei hyökännyt vaan vetäytyi keskemmälle kehää. Osa katsojista alkoi erän aikana jopa lähteä katsomosta.

Lopullinen niitti tuli seitsemännessä erässä, kun Joshua täräytti kovan oikean Heleniuksen puolustuksen läpi. Joshua näki heti, ettei suomalainen nouse ja hän kiipesi kehästä tervehtimään kannattajiaan. Sen jälkeen hän palasi kehään halaamaan Heleniusta.

Lauantainen tappio oli Heleniuksen ammattilaisuralla viides.  Voittoja 39-vuotiaalla suomalaisella on 37 ammattilaisottelusta 32.

Joshualle voitto Heleniuksesta oli hänen ammattilaisuransa 26:s. Tappiota kahteen eri otteeseen raskaansarjan kaikkien isojen liittojen MM-titteleitä hallussaan pitäneellä britillä on urallaan kolme.