TILANNEHUONE

Jukurien hyökkäykseen kokenut kanadalainen

07.11.2022 17:06

Jukurien hyökkäykseen kokenut kanadalainen

Quinton Howden oli voittamassa olympiapronssia Kanadalle 2018.©AOP

NHL

Jääkiekon Liigan Mikkelin Jukurit on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen hyökkääjä Quinton Howdenin, 30, kanssa. Kanadalaispelaajan sopimus sisältää kuukauden koeajan.

Winnipegista kotoisin oleva Howden on urallaan pelannut NHL:ssä Florida Panthersin ja Winnipeg Jetsin paidassa. Hänellä on kokemusta myös KHL:n Dinamo Minskista, Torpedo Nizhny Novgorodista ja HC Vituazista sekä Ruotsin SHL:n Mälmöstä.  Howden pelasi viime kaudella Saksan DEL-liigaa Kölner Haienissa.

Jukurit odottaa Howdenin saapuvan Mikkeliin loppuviikolla ja hänen toivotaan olevan pelikelpoinen CHL-koitoksessa Fribourg-Gotteronia vastaan ensi viikon tiistaina.

”Quinton on hyvin liikkuva ja monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin laidassa kuin keskellä. Hän tuo koppiin myös kokemuksen tuomaa johtajuutta, jonka lisäksi hänen pelityylinsä sopii erinomaisesti meidän tapaan pelata”, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen sanoo seuran tiedotteessa.

”Pelaajamarkkinat ovat tällä hetkellä todella hiljaiset. Loukkaantumisten myötä tarvitsemme laajennusta rosteriin, ja päädyimme ratkaisuun, jossa Quintonin sopimukseen sisältyy kuukauden koeaika.”

Samalla Jukurit jatkaa myös Johan Harjun koeaikaa kolmella viikolla. Pelaajan sopimus on nyt 27. marraskuuta saakka.