TILANNEHUONE

JYP antoi Rautakorvelle ja Niemiselle potkut

20.12.2023 10:10

Liiga

JYP tiedottaa, että seura on purkanut päävalmentaja Jukka Rautakorven ja valmentaja Ville Niemisen sopimukset. Rautakorpi valmensi JYPiä toista kautta. Sopimuksen oli määrä kestää kevääseen 2025. JYPiä luotsaa nyt aiemmin apuvalmentajana toiminut Mikko Heiskanen.

Potkut ovat jo toiset Liigassa jouluviikolla. Maanantaina Kärpät purki Lauri Marjamäen sopimuksen.

JYP on Liigassa tällä hetkellä sijalla kymmenen. Seuran mukaan potkut ovat seurausta pelillisten tavoitteiden mättämisestä.

”Laadimme seurassa vajaat kaksi vuotta sitten uuden strategian, jossa tärkeässä roolissa on uusi jyppiläinen peli-ideologia. Sen avainasioita ovat mm. luovuus, rohkeus peliin ja positiivisuus. Tavoitteena on kehittää JYPille kestävä ja moderni urheilullinen kilpailuetu”, JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen perustelee.

Seurasta kerrotaan, että uuden peli-ideoligian ja stragegian sisääajo pitää tehdä määrätietoisesti ja sitoutuneesti koko seurassa – juniorijoukkueita myöten.

”Liigatasolla siinä työssä avainroolissa on päävalmentaja. Jukka Rautakorpi ajoi joukkueeseen sisään hyvin uuden fyysisen vaatimustason, mutta muilla pelin osa-alueilla kehitysvauhti ei riittänyt seuran tavoitteiden täyttymiseen eikä laiva kääntynyt lukuisten palaverienkaan jälkeen”, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen huomauttaa.