TILANNEHUONE

JYPin pelaaja tuomittiin vankeuteen

10.10.2023 14:28

Liiga

Päijät-Hämeen Käräjäoikeus on tuominnut jääkiekon Liigan JYPin hyökkääjä Severi Markus Lahtisen, 24, kahdeksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta. JYP on siirtänyt pelaajan toistaiseksi sivuun toiminnastaan. Lahtinen pelasi  neljättä kauttaan JYPissä.

Vankeustuomion lisäksi Lahtinen velvoitettiin maksamaan uhrille 5000 euroa korvauksena kärsimyksestä ja lisäksi 4000 euroa viivästyskorkoineen tekopäivästä lähtien. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Raiskaus tapahtui kesäkuussa 2022 Lahdessa Soundfest tapahtuman jälkeen uhrin asunnolla.

Lahtinen on jo ilmoittanut Instagramissa, että aikoo valittaa tuomiosta. Instagram-videossa hän avaa oman näkemyksensä asiasta ja vakuuttaa syyttömyyttään.

JYP on ottanut kantaa tilanteeseen ja sanoo selvittävänsä työnantajan juridiset näkökulmat.

”Seuramme pelaaja on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vakavasta rikoksesta. Pelaajan toiminta on tuomion perusteella rikkonut JYPin keskeisiä arvoja ja toimintaperiaatteita. JYP selvittää asiaan liittyvät juridiset näkökulmat sekä työnantajan, että työntekijän oikeuksista ja tiedottaa päätöksestään lähiaikoina. Pelaaja on siirretty toistaiseksi sivuun JYPin toiminnasta,”JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo tiedotteessa.