Jyrkinen selviytyi MM-urakastaan

24.03.2023 14:47

Janna Jyrkinen kisasi Japanissa ensimmäiset MM-kisansa.©AOP

Muu urheilu

Japanin MM-jäällä Suomea ensimmäistä kertaa MM-tasolla  edustanut Janna Jyrkinen, 16, jäi naisten kilpailun lopputuloksissa sijalle 21:s. Jyrkisen ohjelmassa oli pieniä virheitä, mutta hän onnistui kuitenkin kolmois-kolmoisyhdistelmässään ja selviytyi kunnialla MM-urakastaan. Jyrkinen keräsi esityksestään pisteet 160,91.

Naisten taitoluistelun MM-kultaa voitti puolustava mestari, Japanin Kaori Sakamoto, 22, joka keräsi pisteet 224,61. Sakamoto esiintyi kotiyleisönsä edessä, joka hullaantui lopulta täysin. Sakamoto oli iloinen, että yleisöä on taas kisoissa paikalla, mutta se sai hänet kuulemma hieman hermostuneeksi harjoituksissa. Itse kisasuoritus sujui, vaikka hän joutui helpottamaan yhtä hyppysarjaa. Hän oli silmin nähden pettynyt suorituksensa jälkeen. Sakamoton etu oli noin viiden pisteen etu lyhytohjelman jälkeen, mikä takasi mestaruuden.

Hopeaa luisteli Haein Lee,17, joka jäi voittajalle reilut kolme pistettä. Hän keräsi kuitenkin kauden ennätyspisteensä 220,94. Pronssille nousi Loena Hendrickx saatuaan pisteet 210,42.