TILANNEHUONE

Kaaos Afrikan karsinnoissa – Etelä-Afrikka vaatii uusintaa

15.11.2021 17:42

Kaaos Afrikan karsinnoissa – Etelä-Afrikka vaatii uusintaa

André Ayew ampui kyseenalaisen rankkarin Etelä-Afrikan verkkoon. @ AOP

Jalkapallo

Etelä-Afrikan ja Ghanan välinen MM-karsintaottelu päättyi kaaokseen Ghanan voitettua ottelun kyseenalisesti tuomitulla rangaistuspotkumaalilla 1–0.

Kohuttu rangaistuspotku tuomittiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun ottelun erotuomari Maguette Ndiaye katsoi Etelä-Afrikan puolustajan Rushine de Reuckin kaataneen Daniel Amarteyn rangaistusalueelle. Tuomitusta rankkarista André Ayew iski ottelun ainoan maalin.

Etelä-Afrikan Jalkapalloliiton mukaan ”aiheeton” rangaistuspotku oli yksi lukuisista tuomioista, jotka eivät olleet sääntöjen mukaisia. Siksi Etelä-Afrikan Jalkapalloliitto on päättänyt valittaa asiasta Afrikan Jalkapalloliitolle ja Fifalle ja tulee vaatimaan ottelun uusimista.

Etelä-Afrikan kiihkoa valittaa asiasta lisää se, että Senegal teki vuoden 2018 MM-kisojen karsinnoissa Etelä-Afrikkaa vastaan pelatussa ottelussa valituksen erotuomarin epäoikeudenmukaisista tuomioista ja Fifa päätti määrätä uusintaottelun. Etelä-Afrikka voitti alkuperäisen ottelun 2–1, mutta hävisi uusintaottelun 0–2 ja Senegal selviytyi Venäjän MM-kisoihin.

Täysi hulina päällä MM-karsinoissa. Ja parhaat kertoimet tietenkin LeoVegasilta.