Kaapo Kakko maalinteossa, Kapaselle syöttöpiste

19.12.2022 07:24

Kaapo Kakko, jossain tuolla alla, juhli maalia.©AOP

Kaapo Kakko kerrytti pistetiliään, kun NY Rangers voitti Chicago Blackhawksin vieraissa peräti maalein 7-1.

Rangers osui laajalla rintamalla, sillä jokaisella maalilla oli eri tekijä. Kakko iski 3-0-osuman ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla. Sen syöttivät Filip Chytil ja Alexis Lafreniere. Maali on Kakon kauden kahdeksas. Lisäksi hän oli syöttämässä ottelun viimeistä maalia kolmannen erän puolivälissä. Sen teki Laferniere. Syöttö oli Kakolle kauden kuudes. Kakko valittiin myös illan kolmostähdeksi.

Rangers-vahti Igor Šestjorkinin nollaillan pilasi Philipp Kurashev toisen erän alussa. Šestjorkin teki ottelussa 29 torjuntaa. Voitto oli Rangersille seitsemäs peräkkäinen.

”Meillä oli maalinteko-ongelmia kauden alussa ja nyt se sujuu paremmin. Puolustus on kuitenkin ollut tosi hyvää ja maalvahtityö aivan huippua”, Rangers päävalmentaja Gerard Gallant veti yhteen joukkueensa tilanteen ESPN:lle.

Pieni kuriositeetti ottelussa oli se, että Chicagon hyökkääjät Patrick Kane ja Jonathan Toews pelasivast yhdessä 1000:nnen ottelun yhdessä. He ovat NHL:n 11:s pelaajapari, joka on päässyt tälle rajapyykille.

Kakon hieno osuma näkyy tästä.

Carolina Hurricanes voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin. Kasperi Kapanen oli kuitenkin syöttämässä Penguinsin 2-1-johtomaalia kolmannen erän alussa. Sen teki Brock McGinn. Syöttöpinna oli Kapaselle kauden kahdeksas.

Voittojoukkue Carolinassa pelasivat Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi, mutta heille ei kerääntynyt tehopisteitä. Tappio katkaisi Penguinsin seitsemän ottelun voittoputken. Pjotr Kochetkov torjui 24 kiekkoa ja hän on ryövännyt roolia joukkueensa veskarihierarkiassa. Tämä oli kahdeksas torjuntavuoro yhdeksään peliin.