Kähärä kaatui – sprinttivoitot Norjaan

15.12.2023 16:02

Maastohiihto

Hiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Norjan Trondheimissä. Perjantaina vuorossa oli vapaan sprintit.

Naisten kisan voittoon hiihti Norjan Kristine Stavås Skistad, joka hiihti maaliin ajalla 3.04,71. Seuraavat sijat meni Ruotsiin. Linn Svahn oli toinen ja hän jäi voittajan ajasta +0,15 sekuntia. Kolmas oli Emma Ribom. Hän jäi voittajalle +0,16.

Suomalaiset hiihtivät erävaiheeseen. Jasmin Kähärä ylsi välieriin, mutta meno tyssäsi lopulta kaatumiseen välierässä alamäessä. Hän oli lopputuloksissa 12:s. Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen, Tiia Olkkonen ja Hilla Niemelä karsiutuivat puolivälierävaiheessa.

Miesten kisassa Norjan Johannes Kläbo oli ylivoimainen ajalla 2.39,30. Kisan toinen oli Ranskan Lucas Chanavat, joka jäi voittajasta +0,81 sekuntia. Kolmanneksi tuli Norjan Harald Östberg Amundsen. Hän jäi voittajalle +1.69 sekuntia.

Suomalaismiehistä paras oli Joni Mäki, joka selvisi erävaiheeseen. Mukana olivat myös Lauri Vuorinen, Niilo Moilanen, Verneri Poikonen, Verneri Suhonen ja Olli Ahonen.