Kähkönen ja Granlund Sharksin tehokaksikkona

02.12.2023 07:14

San Jose Sharks järjesti vahvan esityksen New Jerseyssä perjantaina. Liigajumbo voitti kotijoukkue Devilsin maalein 6–3(1–1,2–0,3–2).

Kaapo Kähkönen oli maalillaan Sharksin voiton tae. Hän torjui uskomattomat 44 kertaa, mutta myös haipaitojen Mikael Granlund oli ilmiliekeissä. Hän teki kauden toisen maalinsa kolmannen erän puolivälin jälkeen yllättävstä tilanteesta (X-kuvaa alla) ja se laittoi Sharksin sillä 5–3-johtoon. Lisäksi Granlund syötti Anthony Duclarin tekemät kaksi maalia.

Sharks on viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut kolme. Se jatkaa vierasturneetaan New Yorkiin lauantaina.

Columbuksen Patrik Laine teki ylivoimamaalin ensimmäisessä erässä ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Osuma on Laineen kauden viides. Sitä ennen Laine antoi kuitenkin harhasyötön ja Senatorsin Claude Giroux teki maalin. Laine on nyt kuitenkin kolmen ottelun tehopisteputkessa viimeisteltyään otteluissa pinnat 2+1. Perjantaina Elvis Merzlikins torjui Columbukselle perjantaina 41 kiekkoa ja takasi niillä 4–2 (2–2,2–0,0–0) kotivoiton.  Columbuksen startti otteluun ei ollut vahva. Se otti avauserän alkupuolella kolme jäähyä. Ex-Jackets-vahti Joonas Korpisalo torjui 19 kiekkoa Ottawan maalilla, mutta joukkue vajosi lopulta kolmen ottelun tappioputkeen. Columbus on voittanut kolmesta viimeisestä kaksi ottelua.